Σάββατο 19 Απριλίου 2008

ΑΠΟΨΗ...


Δεν πρόκειται να μπω στη διαδικασία να αποδείξω το αυτονόητο, ούτε να προπαγανδίσω κομματικές θέσεις. Αυτό που θα κάνω είναι μια όσο το δυνατόν περισσότερο ρεαλιστική αντιμετώπιση του ζητήματος.

Πριν από λίγες μέρες ο Υπουργός Εξωτερικών του γειτονικού κρατιδίου ζήτησε την αναγνώριση από την Ελληνική πλευρά της Μακεδονικής μειονότητας που κατοικεί στη Β. Ελλάδα. Αυτή η κίνηση ήταν αναμενόμενη και ενδεικτική των προθέσεων της γείτονος. Οι εν Αθήναις αιθεροβάμονες πολιτικοί μας ζητούν μία συμβιβαστική λύση και προωθούν την άποψη ότι η χρήση του όρου Μακεδονία ο ως γεωγραφικό προσδιορισμό είναι ιδανική και για τις δύο πλευρές. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Οποιαδήποτε χρήση του ονόματος αποτελεί νίκη του γειτονικού κρατιδίου(το οποίο εναγωνίως προσπαθεί να βρει μια εθνική ταυτότητα για να διατηρήσει την συνοχή του ως κράτος) και επιπλέον διαιωνίζει το πρόβλημα, αφού στο μέλλον σίγουρα θα υπάρχουν προκλήσεις.

Η χρήση του όρου δημιουργεί και πρακτικά την ύπαρξη ενός έθνους με αυτό το όνομα. Ως εκ τούτου δεν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο αποδεκτό.

Επιπλέον θα ήθελα να πω και τούτο. Το veto δεν αποτέλεσε ελληνική νίκη. Είναι γεγονός ότι η συνοχή της γείτονος ως κράτους εναπόκειται στην αναγνώριση του υποτιθέμενου έθνους τους, κάτι που εξασφαλίζεται από την είσοδό του σε κάποιο μεγάλο διεθνή συνασπισμό, όπως η Ε. Ε. και το ΝΑΤΟ. Παρόλα αυτά με το ελληνικό veto τους δίνεται η δυνατότητα να καταγγείλουν την ενδιάμεση συμφωνία και να περάσουν το θέμα της ονομασίας από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Το μόνο που πρέπει επιπλέον να κάνουν είναι να περιμένουν τη κατάλληλη, από άποψη συνθηκών, χρονική στιγμή για να το κάνουν. Ο καιρός γαρ εγκύς…

Πέμπτη 17 Απριλίου 2008

Το κράτος με το μαστίγιο...και η μαμά με το ταπεράκι

Με τα λογια αυτα εκλεισε η εκπομπη " Το κουτι της πανδωράς " έχοντας θέμα το κοινωνικό πλέον φαινόμενο της G700.







Πιστεύω πως αξίζει να το παρακολουθήσετε!
(για την πλήρη προβολή πρέπει να κατεβάσετε τo veoh tv)

Τρίτη 15 Απριλίου 2008

Έλεος με αυτούς τους μπετόβλακες......


Από την πρώτη μέρα που πάτησα το πόδι μου στη σχολή (THMMY) ένιωσα την καταπίεση την υπεροψία και την αλαζονεία των πολυαγαπημενων μου συμφοιτητών του «αδελφικού» τμήματος των πολιτικών μηχανικών. Στο εξής θα αναφέρονται με το όρο «μπετοβλακες» μιας και με αυτό τον όρο αποκαλούνται στους διαδρόμους της πολυτεχνικής!
Σαφέστατα δεν μπορώ να κλείσω τα μάτια και να τους υποβαθμίσω, αφού η δύναμη τους τόσο μέσα στο τεε όσο και στην συνείδηση του κόσμου είναι αρκετά μεγάλη, σε σημείο που η λέξη μηχανικός παραπέμπει σε μπετοβλακα μηχανικό.
Δεν θα ξεχάσω το καλοκαίρι του 2005 όπου στην ερώτηση « Που πέρασες» απαντούσα όλο καμάρι «ηλεκτρολόγων μηχανικών» και η απάντηση που έπαιρνα ήταν πως θα ήταν καλύτερα να γινόμουν υδραυλικός γιατί παίρνουν περισσότερα λεφτά από τους ηλεκτρολόγους. Έτσι λοιπόν και εγώ το γύρισα και έλεγα πως πέρασα στο πολυτεχνείο! Κούφια η ώρα ! Όλοι με έλεγαν πως έκανα την καλύτερη επιλογή και πως οι πολιτικοί μηχανικοί δεν μένουν ποτέ χωρίς δουλειά και πως αν χτίσουν σπίτι θα με χρειαστούν και κάτι τέτοια κουλά!
Έτσι λοιπόν αποφάσισα να πάρω και εγώ την εκδίκηση μου! Και επειδή μια εικόνα 1000000000 λέξεις ,σας αφήνω να το απολαύσετε...

Δευτέρα 14 Απριλίου 2008

Mark Ronson – Version: Respect!

Ομολογώ ότι δεν είμαι πολύ φίλος των διασκευών. Προτιμώ συνήθως τα original. Έτσι όταν είδα την συλλογή διασκευών “Version” του Βρετανού παραγωγού Mark Ronson είπα: “όχι άλλες φθηνές διασκευές!”. Όταν το άκουσα όμως εντυπωσιάστηκα! Το κάθε τραγούδι δένει απόλυτα με τον καλλιτέχνη που το διασκευάζει! Ακόμα, σε κάποιες περιπτώσεις είναι καλύτερο (κατά την γνώμη μου πάντα), όπως το κομμάτι Just, το οποίο είναι των Radiohead κι εδώ υπάρχει σε εκτέλεση Phantom Planet. Άλλες συμμετοχές άξιες αναφοράς είναι των Amy Winehouse, The Daptone Horns, Robbie Williams, Kasabian. Συνιστώ ανεπιφύλακτα σε όλους να το ακούσετε! Εγώ, χθες μόνο, το άκουσα 3 φορές…

Στον παρακάτω music player υπάρχουν κάποια από τα κομμάτια του album, για όποιον θέλει να ακούσει…

puzzle και ξανθιά....πολυ κλάμα


Mία ξανθιά παίρνει τηλέφωνο τον άνδρα της στο γραφείο του κλαίγοντας.

- Γιατί κλαις γλυκιά μου?
- Να, προσπαθώ να φτιάξω ένα παζλ αλλά δεν τα καταφέρνω. Όλα τα κομμάτια φαίνονται ίδια...
- Τι παζλ?
- Να... είναι ένας κόκορας πάνω σε ένα κουτί, αλλά δεν μπορώ να το φτιάξω..
- Έλα ηρέμησε... όταν γυρίσω θα το φτιάξουμε μαζί εντάξει?

Γυρνάει λοιπόν ο τύπος στο σπίτι του και βλέπει την γυναίκα του να σπαράζειστο κλάμα, στο πάτωμα.Την πλησιάζει και της λέει:

- Έλα... σήκω και μην κλαις. Είσαι τόσο όμορφη... άκου τι θα κάνουμε... Θα βάλουμε τα corn flakes πάλι μέσα στο κουτί και δεν θα το πούμε πουθενά...!!!

Κυριακή 13 Απριλίου 2008

Μεταλλαγμένα: Τι πρέπει να ξέρουμε


Τι είναι τα μεταλλαγμένα;


Τα μεταλλαγμένα είναι οργανισμοί (ζώα, φυτά) που κατασκευάζονται στο εργαστήριο με σκοπό να αναπτύξουν κάποιο νέο χαρακτηριστικό, για παράδειγμα φυτά που παράγουν τοξίνες με εντομοκτόνο δράση.Η γενετική μηχανική δίνει τη δυνατότητα να "κοπούν"γονίδια απο ένα οργανισμό(π.χ. ψάρι)και να "συγκολληθούν" σε ένα άλλο (π.χ. ντομάτα).Οι μεταλλαγμένοι οργανισμοί δεν μπορούν να προκύψουν μεσα από οποιαδήποτε φυσική διαδικασία αναπαραγωγής. Ένα ψάρι δεν θα διασταυρωνόταν ποτέ με μια ντομάτα στη φύση.

Στη Greenpeace δεν λέμε όχι στην έρευνα και στην επιστήμη της βιοτεχνολογίας όσο τα πειράματα και η έρευνα παραμένουν μέσα σε κλειστά εργαστήρια και σε ελεγχόμενες συνθήκες.Όταν όμως οι μεταλλαγμένοι οργανισμοί απελευθερώνονται στο περιβάλλον, συνήθως για την παραγωγή τροφίμων και ζωοτροφών, είναι σαν να συμμετέχουμε εν αγνοία μας στο μεγαλύτερο πείραμα που έγινε ποτέ στον πλανήτη.

Διότι:
Οι περιβαλλοντικοί κίνδυνοι είναι ανυπολόγιστοι. Η δημιουργία υπερ-ανθεκτικών ζιζανίων, αύξηση της χρήσης ζιζανιοκτόνων, αύξηση αντοχής εντόμων σε εντομοκτόνα, μεταφορά γονιδίων σε άλλα βιολογικά είδη (γενετική ρύπανση) είναι μερικά μόνο από αυτά που μπορούν να συμβούν.

Οι κίνδυνοι για την υγεία των ανθρώπων και των ζώων (μέσω των ζωοτροφών) είναι εν πολλοίς άγνωστοι. Οι πλέον πιθανοί κίνδυνοι, όπως εντοπίζονται από γιατρούς και γενετιστές, είναι: εμφάνιση αλλεργιών, αύξηση ανθεκτικότητας των μικροβίων σε αντιβιοτικά και τοξική δράση.

Η παγκόσμια αγροτική παραγωγή συγκεντρώνεται στα χέρια των λίγων πολυεθνικών των μεταλλαγμένων, (4 εταιρίες ελέγχουν το 100% του εμπορίου).

Η όλη διαδικασία είναι μη αναστρέψιμη :δεν υπάρχει τρόπος να "αποσύρουμε" τα μεταλλαγμένα από τη φύση όταν διαπιστώσουμε τις όποιες αρνητικές επιπτώσεις τους. Η γενετική ρύπανση αποτελεί ίσως τη μεγαλύτερη απειλή για το φυσικό περιβάλλον και τη βιοποικιλότητα.

Yπάρχουν λύσεις
  • Η καλύτερη από όλες είναι να στραφούμε σε ένα οικολογικό βιώσιμο μοντέλο γεωργίας , χωρίς χημικά και μεταλλαγμένα που σέβεται το περιβάλλον αλλά και τις τοπικές ανάγκες.
  • Η διακοπή της απελευθέρωσης ματελλαγμένων οργανισμών στο περιβάλλον και της χρήσης τους στα τρόφιμα και τις ζωοτροφές είναι επιβεβλημένη.
  • Μέχρι να συμβεί αυτό, και ως ενδιάμεσο μέτρο, διεκδικούμε την ύπαρξη σήμανσης στα τρόφιμα και στις ζωοτροφές, ακόμα και αν πρόκειται για ζωικά προϊόντα (κρέας, γάλα, αυγά) που προέρχονται από ζώα που έχουν τραφεί με μεταλλαγμένα.Η σήμανση είναι απαραίτητο εργαλείο ώστε οι καταναλωτές να μπορούν να αποφεύγουν τα ματαλλαγμένα.

Κόλλημα( ΟΧΙ του alex)

Εδώ και κατι μέρες έχω πάθει κόλλημα με το νέο τραγούδι του Armin van Buuren(για όσους δέν ξέρουν είναι απο τους καλύτρους djs (from the Netherlands of course)(now @ rank 3)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Armin Van Buuren Ft Susana - If You Should Go

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Αυτό θα είναι ένα απο τα μεγαλύτερα hit του καλοκαιριού(geo speaking..θα το δείτε,θα πέσω μέσα στην πρόβλεψη μου) αναφέρομαι σε κλάμπ (της προκοπής) και σε beach bars που σέβονται τον εαυτό τους και δεν παίζουν συνέχεια ΝΙΒΟ και Θηριο...... ειδικά το rmx απο Inpetto vs. Duderstadt το οποίο είναι είναι "ανάλαφρο" -ότι πρέπει για beach bar και είναι αυτό.....
check it out

Σάββατο 12 Απριλίου 2008

Η μπύρα περιέχει γυναικίες ορμόνες!!!

Τις προάλλες καθόμασταν με μια παρέα σε ένα τραπέζι και κάποιος ισχυρίστηκε ότι η μπύρα περιέχει γυναικείες ορμόνες. Αρχικά γελάσαμε αλλά σαν επιστήμονες που είμαστε είπαμε να το ερευνήσουμε το θέμα.

Ήπιαμε ο καθένας από 10 μπύρες (καθαρά για επιστημονικούς λόγους).
Μετά το τέλος του πειράματος καταλήξαμε στα παρακάτω συμπεράσματα:

1. είχαμε παχύνει
2. μιλούσαμε ακατάπαυστα χωρίς να λέμε τίποτα
3. αντιμετωπίσαμε προβλήματα στην οδήγηση και στο παρκάρισμα
4. ήταν αδύνατο να κάνουμε λογικές σκέψεις
5. μας ήταν αδύνατο να παραδεχτούμε ότι είχαμε άδικο, παρότι
ήταν ξεκάθαρο ότι δεν είχαμε δίκιο
6. κάθε ένας μας θεωρούσε ότι είναι το κέντρο του σύμπαντος
7. είχαμε πονοκέφαλο και δεν είχαμε διάθεση για σεξ
8. και η αποκορύφωση: έπρεπε να πάμε κάθε 10 λεπτά στην
τουαλέτα και μάλιστα όλοι μαζί.

Περαιτέρω ανάλυση μάλλον είναι περιττή: Η ΜΠΥΡΑ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΓΥΝΑΙΚΕΙΕΣ ΟΡΜΟΝΕΣ!

Η σειρά μου!!!!!!

Αυτή τη φορά....θα μαγειρέψω εγώ!!!!!!!!!
Λόιπόν...Σάββατο σήμερα και είπα να κάνω κάτι καλό να φάω,οπότε πήγα και ψώνισα μερίκα πράγματα για το μεσημέρι!
το ΜΕΝΟΥ έλεγε:
κοτόπουλο με ρύζι
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ΥΛΙΚΑ:
3 φιλέτα κοτόπουλο
3/2 ποτήρια ρύζι
1 σάλτσα ντομάτα
2 σκέλιδες σκόρδο
1 πιπερια
6~7(ή και παραπάνω) ελίες
λάδι
πιπέρι
κάρυ
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Πρώτα κόβουμε και τηγανίζουμε τα φιλέτα
Έπειτα βράζουμε το ρύζι και ετοιμάζουμε τα υλικα για τη σάλτσα.
Στη συνέχεια τσιγαρίζουμε την ψιλοκομμένη πιπερια με το σκόρδο και τις ελιές,προσθέτουμε τα φιλέτα και τέλος το ρύζι καθως και τη σάλτσα ντομάτα.Όλα αυτά μαζί!!!!(αλλιώς χάνεις σε γεύση)Βάζουμε αλάτι,πιπέρι και κάρυ.
Το αποτέλεσμα.........




εδώ δεν μας ενδιαφέρει η σαλάτα!!!!!!!!



ΥΓ: οι εικόνες τραβήχτηκαν συμφωνα με τα ISO-standarts του δάσκαλου στις φωτο Alessandro!!!!

Παρασκευή 11 Απριλίου 2008

My favorite...

Προχθές πήρα την γνωστή τσάντα με φαγητά – ανθρωπιστική βοήθεια από την μάνα μου.Περιείχε, εκτός των άλλων, το αγαπημένο μου φαγητό στο πλήθος τεμαχίων που του αξίζει (αν και θα ήθελα να ήταν παραπάνω): κολοκυθοκεφτέδες!
Παρακάτω υπάρχουν φωτογραφίες για να ζηλέψετε.Φτάνει τόσο, πολλά είπα.
Πάω να τους τσακίσω!!!






p.s. Πρέπει σε κάποια φάση να μάθω οποσδήποτε να τους φτιάχνω...

Κι όμως δεν είναι φωτομοντάζ!

40χλμ. μακριά από το Νέο Δελχί γεννήθηκε στις 11 Μαρτίου το παραπάνω κοριτσάκι. Το παράδοξο στην υπόθεση δεν είναι τόσο το γεγονός ότι το κοριτσάκι έχει δύο πρόσωπα, αλλά το ότι οι γονείς του δεν ανησυχούν καθόλου για αυτό! Πιο συγκεκριμένα πιστεύουν πως η κόρη τους είναι η μετενσάρκωση μιας θεάς, της θεάς Ντούργα- πιο γνωστή με το όνομα Κάλι- η οποία συνήθως απεικονίζεται με δύο κεφάλια και τρία μάτια. Η μικρή Λάλι πάσχει από μια εξαιρετικά σπάνια περίπτωση κρανιοπροσωπικής ανωμαλίας, όπου σε ένα κρανίο έχουν διαμορφωθεί δύο πρόσωπα. Με λίγα λόγια, όλα τα χαρακτηριστικά του προσώπου της Λάλι είναι διπλά (έχει τέσσερα μάτια, δύο μύτες και τέσσερα χείλη), εκτός από τα αφτιά της, που είναι δύο.«Η κόρη μου είναι καλά,όπως κάθε άλλο παιδί» δήλωσε ο 23χρονος πατέρας της Βίνοντ Σινγκ, ο οποίος είναι αγράμματος αγρότης. Όπως διαβεβαίωσε και ο υπεύθυνος του νοσοκομείου στο οποίο γεννήθηκε το κοριτσάκι, «φαίνεται ότι έχει μια κανονική ζωή, χωρίς αναπνευστικά προβλήματα(...) Πίνει γάλα και από τα δύο της στόματα, ενώ ανοιγοκλείνει και τα τέσσερα μάτια της ταυτόχρονα». Από τις πρώτες ώρες που γεννήθηκε, όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά οι γιατροί, λατρεύεται ως θεά και εκατοντάδες άνθρωποι την επισκέπτονται καθημερινά και της προσφέρουν πολλά δώρα και χρήματα για να πάρουν την ευλογία της. Ταυτόχρονα, ο αρχηγός του χωριού θέλει να κτίσει ένα ναό προς τιμήν της θεάς για να πάνε εκεί οι γονείς και να φροντίζουν και να δείχνουν την κόρη τους. Τέλος, πολλοί γιατροί έχουν ενδιαφερθεί για να εξετάσουν το μικρό κοριτσάκι, αλλά αντιμετωπίζουν την άρνηση του πατέρα της που δεν το θεωρεί αναγκαίο.


Πέμπτη 10 Απριλίου 2008

Εξαγορά Nova από Forthnet




Aλλαγή του τηλεπικοινωνιακού σκηνικού έχουμε από χθες, καθώς η εξαγορά του συνδρομητικού καναλιού Nova της Forthnet θεωρείται γεγονός, καθώς συγκλίνουσες πληροφορίες αναφέρουν ότι απομένουν μόνο οι υπογραφές με τους Νοτιοαφρικανούς της Netmed.


Υστερα από διαπραγματεύσεις και υπαναχωρήσεις που κράτησαν επί εβδομάδες έγινε γνωστό ότι αποχώρησε το τηλεπικοινωνιακό fund ΑPAX, καθώς οι εκπρόσωποί του δεν θεώρησαν σωστό να εξαγοράσουν με υπερτίμημα μια εταιρεία την οποία εκτιμούσαν ως αξία περί τα 400 εκατ. ευρώ.

Tελικώς, η Forthnet αποκτά το NOVA με στόχο να το εντάξει στην πλατφόρμα υπηρεσιών που παρέχει μέσω της τεχνολογίας Triple play.

Πιο συγκεκριμένα, οι υπηρεσίες του Nova θα συνδυαστούν με την τηλεφωνία, το Ιnternet και τις υπόλοιπες υπηρεσίες που παρέχει η εταιρεία.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η διοίκηση της Forthnet βρίσκεται ήδη σε αναζήτηση χρηματοδότησης, καθώς το τίμημα της εξαγοράς σύμφωνα με ορισμένες πηγές ενδέχεται να φθάσει περί τα 450 - 500 εκατ. ευρώ!

Πηγές της εισηγμένης εταιρείας αναφέρουν ότι το τίμημα θα ανέλθει στα 430 εκατ. ευρώ, αλλά κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνεται, καθώς η αποχώρηση του Private Equity Fund της Apax δεν ήταν η πρώτη. Ενα ακόμη γνωστό στην Ελλάδα βρετανικό fund είχε βολιδοσκοπήσει τη Νetmed αλλά οι απαιτήσεις των Νοτιοαφρικάνων δεν συμβάδιζαν με τη στρατηγική του fund, που ήθελε να αγοράσει φθηνά για να μπορέσει να πωλήσει αργότερα.

ΠΗΓΗ:protothema.gr

ΥΓ : βλέπεις Πάρη??????Όχι για να μή λές για την Forthnet .......

The absolute electrical-power game!

Σας παρουσιάζουμε το απόλυτο παιχνίδι για τον ενεργειακό ηλεκτρολόγο:
Bug On A Wire!!!
Το concept είναι απλό: με τα βελάκια πηγαίνετε δεξιά-αριστερά από αγωγό σε αγωγό (3 φάσεις και ένας ουδέτερος, για να μην ξεχνιόμαστε!) και με το πάνω βελάκι πηδάτε (μην πάει το μυαλό σας στο πονηρό...) για να αποφύγετε τα επίδοξα και πεινασμένα πουλιά που βρίσκονται πάνω στους αγωγούς (μάλλον τηλεπ θα είναι τα πουλιά...)

Καλή διασκέδαση και κάψιμο!




Τετάρτη 9 Απριλίου 2008

Τα'κανα σαλάτα…..

Χθες το βράδυ είχα όρεξη να μασουλήσω κάτι. Αποφάσισα λοιπόν να φτιάξω σαλάτα. Αλλά, ως γνωστόν, μου αρέσουν τα όχι και τόσο απλά-κοινότυπα φαγητά. Οπότε είπα να περιπλέξω τα πράγματα και αυτοσχεδίασα…
Το αποτέλεσμα: άκρως χορταστικό!


Υλικά

Κινέζικο μαρούλι (ή λάχανο)
2-3 παξιμάδια για κρουτόν
2 αυγά (βραστά)
Ελαιόλαδο
Βαλσάμικο
Μαγιονέζα
Αλατάκι

Για το dressing: 1 μέρος μαγιονέζα, 1 μέρος βαλσάμικο, 2 μέρη ελαιόλαδο

p.s. για όποιoν δεν ξέρει πως είναι το κινέζικο μαρούλι (ή λάχανο):

Στο διαδίκτυο η μέτρηση ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας


Κινητός σταθμός θα μετρά την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία και μέσω διαδικτύου θα ενημερώνονται οι πολίτες.
Ένα "κλικ" στο διαδίκτυο θα είναι αρκετό για να γνωρίζει ο κάθε ενδιαφερόμενος πολίτης το ποσοστό ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας που εκπέμπεται στους δρόμους της Θεσσαλονίκης.

Ο τρόπος απλούστατος: Μπαίνοντας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.hermes-program.gr ο κάθε πολίτης θα μπορεί πληκτρολογώντας τη διεύθυνση που τον ενδιαφέρει, να μάθει για τις τιμές της εκπεμπόμενης ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας ραδιοσυχνοτήτων από διάφορες πηγές, όπως οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας, τα ραντάρ και οι κεραίες ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών.

Αυτή η νέα πρωτοποριακή υπηρεσία, εφαρμόζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και αφορά στον κινητό σταθμό μέτρησης ΕΡΜΗΣ ή Hermes mobile, ο οποίος παρουσιάστηκε σήμερα από το Εργαστήριο Ραδιοεπικοινωνιών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).

Πρόκειται για ένα ειδικά εξοπλισμένο αυτοκίνητο που θα κινείται αρχικά στην πόλη της Θεσσαλονίκης και θα πραγματοποιεί μετρήσεις ανά δέκα μέτρα, οι οποίες θα αποδίδονται με κατανοητό τρόπο στο διαδίκτυο και θα απεικονίζονται με χρωματική κλίμακα.

Σύμφωνα με το διευθυντή του εργαστηρίου, Ιωάννη Σάχαλο, η υπηρεσία δημιουργήθηκε για να καλύψει τους βασικούς άξονες της πόλης, όπου ο κόσμος περνά σημαντικό χρόνο της ημέρας του εκεί και επιθυμεί να ενημερώνεται για την ακτινοβολία που εκπέμπεται.

Από το 1989 το εργαστήριο του ΑΠΘ πραγματοποιεί τέτοιες μετρήσεις. Το πρόγραμμα ΕΡΜΗΣ λειτουργεί από το 2002. Σήμερα υπάρχουν 65 σταθμοί μέτρησης σε 23 νομούς της χώρας. "Στα δεδομένα που συλλέγουμε μέχρι σήμερα θα προστεθούν και αυτά του mobile Hermes, προκειμένου να έχουμε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα", εξήγησε ο καθηγητής.

"Το σημαντικό είναι ότι ποτέ μέχρι τώρα δεν διαπιστώσαμε να έχουν υπερβεί το επιτρεπτό όριο, τα ποσοστά ακτινοβολίας", είπε ο καθηγητής και τόνισε ότι με τις μετρήσεις αυτές θα μπορεί ο κόσμος να είναι πιο ενημερωμένος και πιο ήσυχος.

"Είναι σημαντικό να ξέρουμε ότι όσες περισσότερες κεραίες κινητής τηλεφωνίας υπάρχουν, τόσο μικρότερη είναι η ακτινοβολία που εκπέμπεται, γιατί ένα πυκνό δίκτυο αποτελείται από πολλούς σταθμούς χαμηλής ακτινοβολίας", υπογράμμισε και πρόσθεσε: "όταν ζητάμε να κατέβει μια κεραία αυξάνουμε το ποσοστό εκπεμπόμενης ακτινοβολίας".

Πάντως, υπάρχει και μια υπηρεσία όπου μπορεί κανείς να λαμβάνει πληροφορίες και μέσω κινητού. "Όσοι δεν είναι εξοικειωμένοι με το διαδίκτυο, μπορούν να στέλνουν γραπτό μήνυμα στο 1325 και να ενημερώνονται για το σταθμό που τους ενδιαφέρει", συμπλήρωσε ο καθηγητής.
Στόχος του εργαστηρίου είναι να δημιουργηθεί επιπλέον μια τηλεφωνική γραμμή ενημέρωσης για τους πολίτες.

Το πρόγραμμα ΕΡΜΗΣ δημιουργήθηκε το 2002 από το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο και το ΑΠΘ και πραγματοποιεί 240 μετρήσεις το 24ωρο.

Συντάκτης: Ανδρέας Ροδίτης
Πηγή: ΑΠΕ
link:http://news.ert.gr/c/4/385837.asp

Τρίτη 8 Απριλίου 2008

Αλλο ένα hit από dinosau

Καλά το τραγουδακι μιλάμε τα σπάει.Έχει γ@μάτο βίντεο(ψαγμένο να το πω....περίεργο να το πω....δεν ξέρω) όπως και το αγαπημένο μας...paris caramela......Για να μην πολυλογώ.....

derr lady :dinosau

Σάββατο 5 Απριλίου 2008

Match Point... indeed

Την νύχτα που πέρασε είδα για 3η νομίζω φορά την εξαιρετική ταινία Match Point.

Συνδυάζει romance, έγκλημα και δράμα. Είναι η ιστορία ενός Ιρλανδού δασκάλου του τένις που ανέρχεται κοινωνικά και κάνει κάποιες επιλογές Έξυπνες ή όχι, λάθος ή σωστές, όπως το βλέπει ο καθένας... Εσείς τι θα κάνατε...; Ακόμα, περιέχει μία από της καλύτερες ανατροπές και την πιο sexy σκηνή που έχω δει ποτέ σε ταινία.
O
Woody Allen είναι σεναριογράφος και σκηνοθέτης, που σημαίνει βέβαια ότι τα σπάει η ταινία. Πρωταγωνιστούν οι Jonathan Rhys Meyers και Scarlett Johansson (πιο sexy από ποτέ. άλλος ένας καλός λόγος για να δει κανείς την ταινία).
Αν αποφασίσετε να την δείτε, να το κάνετε χωρίς διάλειμμα. Και μια συμβουλή: δώστε πολύ μεγάλη προσοχή στην πρώτη σκηνή και τα πρώτα λόγια…


p.s. Εδώ και καιρό κάνει τριπλό bra de fer με τα Requiem for a dream και High Fidelity για το ποια είναι η αγαπημένη μου ταινία…

Blackle....ένα φιλικό προς το περιβάλλον google


Για όσους έχουν περιβαλλοντικές ανησυχίες και σκέφτονται με κάθε κλίκ του ποντικίου....την δαπάνη ενέργειας.... υπάρχει μια μηχανή αναζήτησης που βοηθάει την εξοικονόμηση ενέργειας.
Το Blackle είναι μια μηχανή αναζήτησης που προσφέρει τα ίδια αποτελέσματα με το google,με την διαφορά οτι ολα τα πίξελ της οθόνης είναι μαύρα...εκτος απο εκέινα που δείχνουν το αποτέλεσμα(λευκά).Με αυτην την μέθοδο σε οθόνες παλιαου τύπου, CRT ,τα μαύρα πιξελ...είναι ανενεργά και δεν χρειαζεται να λέιτουργήσουν,άρα και να δαπανήσουν ενέργεια!
Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός οτι σε κάθε επίσκεψη στο blackle μπορείτε να δείτε πόσες KWH εξοικονομήθηκαν απο την χρήση της εν λόγω σελίδας.


Τα αποτελέσματα που επιστρέφει είναι ίδια με το google....όπως φαίνεται και στην εικόνα



www.blackle.com

Αξίζει να το δοκιμάσετε!!!!

Ατάκες σκέψεις εκφράσεις ,έτσι για να περάσει και η ώρα!

Ατάκες σκέψεις εκφράσεις αλλωτε αστείες, σαρκαστικές αλλά παντα με ιδιαίτερο νόημα σημασία! Απολαύστε !

Το μόνο κοινό που έχουν το National Geographic και το Playboy, είναι ότι σου επιτρέπουν να δεις πολλά μέρη, που ποτέ δε θα επισκεφτείς.

Η σκληρή δουλειά δε σκότωσε ποτέ κανέναν, αλλά γιατί να παίζουμε με την τύχη μας;

Ο άνθρωπος που χαμογελά, όταν όλα πάνε στραβά, έχει σκεφτεί κάποιον να ρίξει το φταίξιμο.

Το να κόψεις το τσιγάρο είναι το πιο εύκολο πράγμα. Εγώ το έχω κόψει τουλάχιστον 50 φορές.

Λογική είναι η τέχνη να κάνεις λάθος με αυτοπεποίθηση.

Τα αισθήματά μου είναι ανάμεικτα. Είναι σα να βλέπεις την πεθερά σου να πέφτει στο γκρεμό με το αυτοκίνητό σου.

Εύκολη: αντρικός όρος που χαρακτηρίζει τις γυναίκες που έχουν τη σεξουαλική ηθική του άντρα.

Οι στατιστικές λένε, ότι ένας στους τέσσερις Έλληνες υποφέρει από κάποια διανοητική διαταραχή. Σκέψου τους τρεις καλύτερους φίλους σου. Αν είναι υγιείς, τότε κατά πάσα πιθανότητα έχεις πρόβλημα.

Επιτυχημένος άντρας είναι εκείνος που βγάζει περισσότερα λεφτά, από όσα μπορεί να ξοδέψει η γυναίκα του. Επιτυχημένη γυναίκα είναι αυτή που μπορεί να βρει έναν τέτοιον άντρα.

Ο έξυπνος παραδέχεται το λάθος του , ο πονηρός δικαιολογείται και ο βλάκας επιμένει.

Ακόμα και ένα χαλασμένο ρολόι δείχνει τη σωστή ώρα δυο φορές τη μέρα.

Και κλείνοντας τι αλλο παρά απο ορισμένες κλασσικές ατάκες γυναικών (απουσιάζει η old time classic έκφραση περί sex " δεν μπορώ σήμερα,έχω πονοκέφαλο")

Σε βλεπω σαν φιλο μου
Μη με βαζεις εμενα στην ιδια μοιρα με τις αλλες
Εισαι πολυ καλος για μενα
Εμενα μου αρεσουν τα κακα παιδια, εσυ δεν εισαι κακος
Ξερω οτι θα χτυπω το κεφαλι μου μια μερα που δεν ειμαστε μαζι
Σου αξιζει μια καλυτερη
Θελω να μεινω λιγο μονη να σκεφτω για μας
Αν ειναι να παω με αλλον θα σου το πω πρωτα
Ειναι η πρωτη φορα που κερατωνω τον ανδρα μου
Θελω να μεινουμε φιλοι

Πέμπτη 3 Απριλίου 2008

21 grams


Μία ταινία που σας προτείνω με τα 1000.Είναι δραματική με πρωτότυπο σενάριο.
Ξεκινάει απο το τέλος...πάει στην αρχή...παλι τέλος...αρχή και δείχνει ταυτόχρονα την ιστορία 3 ατόμων άγνωστων μεταξύ τους...που τελικά η μοίρα τους φέρνει κοντά.(αν και ακούγεται περίεργο....τελικα η ταινία παρουσιάζεται με ωραίο τρόπο χωρίς να μπερδεύεται ο θεατής)Μέσα απο την ταινία αυτή παρουσιάζεται η σκληρότητα της ζωής και της πραγματικότητας.Ο Alejandro González Iñárritu με όπλο τον ρεαλισμό και τις εκπληκτικές ερμηνίες απο:Sean Penn ,Naomi Watts,Benicio Del Toro μας υπενθυμίζει γιατι τελικά αξίζει να ζούμε κάθε στιγμή της ζωής μας,σαν να ήταν η τελευταία.
Γιατί πόσο ζυγίζει η ζωή......21 γρ
δειτε το!
αξίζει...

Τετάρτη 2 Απριλίου 2008

Αααχ... αυτοί οι δρόμοι του Βόλου....!


Αν και πέρασαν αρκετές μέρες από την πρόσφατη εκδρομή μας στο Βόλο είθε η ώρα πιστεύω να αναφερθώ στο θέαμα που κυριολεκτικά μονοπώλησε το ενδιαφέρον μου. Φυσικά δεν θα αναφερθώ στις δεκάδες «μανούλες» που είδαμε στην παραλία ούτε στις σπάνιες ομορφιές του Πηλιου, τις οποίες θαυμάζουμε κατά καιρούς.

Και για να μην σας κρατώ άλλο σε αγωνία ένα θα σας. Έμεινα έκπληκτος από τον τρόπο που κυκλοφορούν στους αστικούς δρόμους και την δομή αυτών.

Από πού να αρχίσω? Από τα κολωνάκια που τοποθέτησε η δημοτική αρχή στην μέση του δρόμου, η από τα φανάρια τα οποία έμοιαζαν με συστοιχία από λεντακια και έβγαζαν μάτι!

Να φανταστείτε ότι για να αλλάξεις ρεύμα κυκλοφορίας έπρεπε να το σκεφτείς νωρίτερα , να βρεις σημείο του δρόμου που να διακόπτονται τα κολωνάκια και μετά αν δεν έρχεται κανείς να κινηθείς ανάλογα. Η δεύτερη πιθανή λύση ήταν να πάρεις τα κολωνάκια παραμάζωμα, πράγμα που πολύ έκαναν (βλέπε θείος Αλεξίας ).

Και έρχομαι στο θέμα νο2. Έχω να δω τόσα ποδήλατα από το ποδηλατικό γύρω της Θεσσαλονίκης… Πριν προχωρήσω να πω εκ μέρους μου ένα μπράβο στους κατοίκους του Βόλου που με αυτό το τρόπο συμβάλλουν στην μείωση της κίνησης στην προστασία του περιβάλλοντος αλλά και στην προσωπική τους υγειάς μέσω της άσκησης. Κλείνει η παρένθεση και συνεχίζουμε…Ποδήλατα παντού , στα στενάκια στους κεντρικούς στις διασταύρωσης…ΠΑΝΤΟΥ! Το πρόβλημα είναι απλό! Ποιος έχει προτεραιότητα στις άπειρες διασταύρωσης στους στενούς και μέχρι αηδίας τετραγωνισμένους δρόμους? Μπορώ να εμπιστευτώ τον 80χρονο παππού η το 15χρονο παιδάκι ότι ΝΑΙ ξέρει τον ΚΟΚ και θα τον τηρεί όταν χρειαστεί ? Σε περίπτωση ατυχήματος που όλοι το απευχόμαστε ποιος θα φταίει?

Κλείνοντας προς αποφυγή παρεξηγήσεων να αναφέρω πως ο Βόλος είναι μια μαγευτική πόλη , με μια υπεροχή παραλία και τρομερά ζεστούς και εγκαρδίους ανθρώπους. Προτείνω σε όσους δεν έχουν πάει να τον επισκεφτούν ανεπιφύλακτα!

Τρίτη 1 Απριλίου 2008

Πρεμιέρα…

Αύριο έχουμε το πρώτο μας εργαστήριο στις Υψηλές Τάσεις.
Καταρχήν, εύχομαι να βγούμε ζωντανοί…
Κατά δεύτερον, να περάσουμε το μάθημα φέτος.
Και τέλος, όταν κάνουμε τις εργασίες, να μην μας παρασύρεις στο φαΐ Πάρη…
Τιμής ένεκεν, ακολουθεί σχετικό τραγουδάκι, από το καταλληλότερο συγκρότημα…

super video How to make adagio for strings in 10 min

Ένα τρομερό βίντεο...Έπαθα την πλάκα μου.Ο τύπος χρησιμοποιεί το FL Studio και μέσα σε 10 λεπτά έχει έτοιμη την εισαγωγή απο το γνωστό remix του Tiesto Adagio for strings...Απλά splendid!!!!
Enjoy

Ενδιαφέρουσα πρόταση


Πέρασα το χθεσινό βράδυ βλέποντας την ταινία Vanilla Sky.
Την προτείνω ανεπιφύλακτα!
Συνδυάζει δράμα, μυστήριο, love story (καλά, δεν μας νοιάζει αυτό), επιστημονική φαντασία και ψυχολογικό θρίλερ.
Πραγματικά σε βάζει σε σκέψεις σε σχεδόν όλα αυτά τα επίπεδα και περνάει και μηνύματα…
Να την δείτε, όσοι δεν την έχετε δει ακόμα!

 

blogger templates | Make Money Online