Σάββατο 12 Ιουλίου 2008

Γερασμένο Hollywood ζητά νεαρά video games με εκατομμύρια πωλήσεις για νέες γνωριμίες κι ότι προκύψει...



Βγήκε, λέει, το official trailer της κινηματογραφικής ταινίας Max Payne η οποία θα προβληθεί στις αίθουσες τον ερχόμενο Οκτώβρη. Ήρωας της ταινίας είναι ο κύριος Max (θα τον υποδυθεί ο Walhberg στην φωτο), ένας μπάτσος ο οποίος καλείται να εξιχνιάσει μια σειρά φόνων στην Νέα Υόρκη μετά το ξεπάστρεμα της οικογένειάς του. Κλασική αμερικάνικη μπατσοταινία με πιστολίδια, διαβολικούς κακούς και ωραίες γκόμενες, ε; ...Όχι ακριβώς.

Η ταινία βασίζεται στο ομώνυμο video game της Remedy εν έτει 2001 το οποία σάρωσε στις πωλήσεις και γέννησε και ένα sequel. Το 'Πουρναρόδασος' (= 'Hollywood') λοιπόν τι έκανε; Πήρε την κότα (Max Payne) και ετοιμάζεται να βγάλει τα αυγά (εισητηριάκια άρα και πολλά δολαριάκια). Άτσα το Hollywood! Και το πρώτο αλάνι!

Μόνο που το εργάκι το 'χουμε ξαναδεί πολλές φορές και μάλιστα ήταν και πολύ μάπα! Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς...

Το Super Mario Bros του '93 που πήγε άκλαυτο απ' το κοινό αλλά οι παραγωγοί του το θρήνησαν μόλις κατάλαβαν τι πατάτα γύρισαν!
Το Street Fighter του '94, που κάθε φορά που βλέπω τον συχωρεμένο τον Raul Julia να προσπαθεί ταβλιάσει με θανατηφόρες, ηλεκτροφόρες πιρουέτες τον ογκόλιθο της αφαιρετικής υποκριτικής Jean-Claude ΒανΝτάμη, με πιάνουν τα γέλια! Άσε που η εν λόγω ταινία αποτελεί και το ντεμπούτο της Kylie Minogue στην 7η τέχνη (πουν' τη;), υποδυόμενη τον ρόλο-ορόσημο της παγκόσμιας φιλμογραφίας, την μπατσίνα Cammy (όχι παίδες, λίγο μπουτάκι βλέπουμε μόνο).
Στην συνέχεια, άλλο ένα video game ξύλου ακολούθησε τον μονοπάτι της κιν/φικης μεταφοράς , επειδή ζήλεψαν προφανώς την καλλιτεχνική επιτυχία(!) του Street Fighter. To Mortal Combat αμόλησε τους ήρωές του οι οποίοι άρχισαν αμέσως να πλακώνονται στο ξύλο μαζί με παρδαλούς νίτζα που βγάζουν πάγο κ το όνομα τους θυμίζει δελτίο καιρού Σιβηρίας (γεια σου ρε Sub Zero) ή βγάζουν γλώσσα και όνειρό τους ήταν να γίνουν ροκ σταρ (που 'σαι ρε Scorpion).
Επόμενος χαρακτήρας παιχνιδιού που κινηματογραφοποιείται (καλό, ε;) είναι η (κουκ)Lara Croft με το Tomb Raider το οποίο καθήλωσε κοινό και κριτικούς (ειδικά στην σκηνή που βγαίνει η Τζολί από την μπανιέρα).
Ακουλουθεί το Resident Evil με την Μίλα(μου βρώμικα) Γιόβοβιτς που όλο κάνει πονηρά παιχνιδάκια με άτακτα ζόμπις-μολυσμένους λυσσάρηδες από εργαστηριακό ιό.

Και καθώς το Χόλυγουντ μας σκέφτεται (κάτι σαν τον Κωτσόβολο) είπε να μας αναθέσει σε έναν ταλαντούχο καλλιτέχνη την κιν/φικη μεταφορά των πολυαγαπημένων μας παιχνιδιών ώστε να αναδείξει την ατόφια κινηματογραφική τους υπόσταση: κύριες και κύριοι, έτσι εισήλθε στον παγκόσμιο κινηματογράφο ο Uwe Βοll -αν κρίνω από τις ταινίες του πρέπει να 'χει μακρινή συγγένεια με το γνωστό σκεύος. Μέχρι στιγμής αυτός ο μπεργκμανικής αισθητικής και χιτσοκικής έμπνευσης σκηνοθέτης έχει προλάβει να κατακρεουργήσει τρία παιχνίδια με τις ταινίες-σούπες του ( ή ακριβέστερα απόπειρες ταινιών): Bloodrayne, Alone in the Dark και Dungeon Siege ενώ σε λίγους μήνες ετοιμάζεται για το τέταρτο, το εξωτικό action Far Cry.

Και κατόπιν όλων αυτών των αριστουργημάτων το Hollywood ετοιμάζεται να εξαπολύσει κι άλλες κινηματογραφικές ορδές (για να μην αναφέρω άλλη ομόηχη λέξη) από ταινίες-video games. Ήδη ακούγεται ότι βρίσκεται στο στάδιο των γυρισμάτων το horror fantasy action American McGee's Alice, ενώ διάβασα ότι θέλουν να κάνουν ταινία και το Warcraft.

Μόνο που ρε παιδιά την κάνετε που την κάνετε την ρημάδα την μεταφορά, κάντε την τουλάχιστον σωστά. Μη μου βάζετε για Hitman εκείνον τον χλεχλέ που μοιάζει με αγουροξυπνημένο μοντέλο που κάνει χημειοθεραπείες! Χώρια που το σενάριο της ταινίας -από τα ελάχιστα που ξέρω- είναι εντελώς άσχετο και ηλίθιο σε σχέση με το παιχνίδι.

Εν ολίγοις, το τι ένδεια ιδεών και φαντασίας υπάρχει στο Hollywood δεν λέγεται! Γι αυτό μας έχουν πήξει στα remake, τις διασκευές, τα sequel και στις μεταφορές βιντεοπαιχνιδιών. Η κούτρα τους δεν κατεβάζει πλοκές και θέματα και ψωνίζουν από τα έτοιμα και τα σίγουρα, κατάλαβες! Σου λέει 'κύριος με το παιχνίδι και έτοιμο στόρι έχω και έτοιμο κοινό, άρα γιατί να πονοκεφαλιάζω να βγάζω σενάρια'...αλλά τόσο βλάκας είμαι που πάω κ γω και τα βλέπω, "από περιέργεια".




3 σχόλια:

Myrto είπε...

Εδώ και τα βιβλία που μεταφέρουν και υποτίθεται ότι πάνε καλά και σαν ταινίες, είναι απογοητευτικά( αν έχεις διαβάσει το βιβλίο εννοείται)... γενικά τα πολλά υποσχόμενα και ψιλο-έτοιμα στο πιάτο δεν πάνε καλά γιατί δεν τα γυρίζουν καλά... περιμένουν ότι αυτόματα θα πουλήσουν!!!

geo είπε...

pes ta re pasxalh...
olo moufes bgazoun...
to hitman htan mia m@l@kia kai mish.....
korohdevoun ton kosmo...
mono o Mel Gibson kserei na gurnaei tainies!!!!! :) PS des to Crank ta spaei.
Jason Staytham RULEZZZZZZZ

Εφιάλτης είπε...

Εγώ έχω να πώ ότι το μυαλό εκεί στο Αμέρικα στερεύει δεν βγάζει άλλες ιδέες για αυτό καταφεύγουν σε παιχνίδια, βιβλία για ταινίες ή ακόμα κάνουν επανεκτελέσεις κάποιων έργων. Τώρα άμα είναι ποιοητικά ή όχι, είναι στην κρίση του καθενός.

 

blogger templates | Make Money Online