Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2008

Η "Αλίκη στην χώρα των θαυμάτων", ο Σβαρτζενέγκερ και ο Χάρι Πότερ!


Σαν "Αλίκη στην χώρα των θαυμάτων" παρομοιάζουν πολλοί το επιστημονικό πείραμα που λαμβάνει χώρα σε ένα τούνελ 27 χιλιομέτρων 100 μέτρα κάτω από την Γη, στα σύνορα Ελβετίας-Γαλλίας από επιστήμονες του εργαστηρίου CERN.
Κι αυτό γιατί το μεγαλύτερο ( και πιο πολυδάπανο) πείραμα Φυσικής στην ανθρώπινη ιστορία πιστεύεται πως ουσιαστικά θα εξηγήσει το μεγαλύτερο θαύμα που έγινε ποτέ στο σύμπαν: την δημιουργία του και έτσι θα μας εισάγει στα μυστικά ενός τόσο μυστηριώδους και περίεργου κόσμου όπως το σύμπαν.

Όλα αυτά μάλλον τα έχετε ακούσει ή διαβάσει ήδη. Επίσης ξέρετε -εννοείται ότι το ξέρετε, αφού ενημερώνεστε- πως για όλα αυτά αντιρρήσεις έχουνε κάποιες μερίδες ανθρώπων: δηλαδή ορισμένοι επιστήμονες -που παραθέτουν επιστημονικά επιχειρήματα για να δικαιολογήσουν τις απόψεις τους- και η αγαπητή Εκκλησία.

Και εντάξει εγώ που δεν είμαι επιστήμονας (και ούτε πρόκειται να γίνω) δεν μπορώ να κρίνω τα επιστημονικά επιχειρήματα. Διότι φοβούνται κάποιοι επιστήμονες πως το πείραμα αυτό (το οποίο ουσιαστικά θα παραστήσει την δημιουργία του σύμπαντος με την πρόκληση μιας τεράστιας έκρηξης μέσα σ' έναν σωλήνα σε ανάλογες συνθήκες όπως στο Big Βang) θα δημιουργήσει μαύρες τρύπες που θα καταβροχθίσει το σύμπαν εκ των έσω. Μάλιστα ακόμη και ο διάσημος Στίβεν Χώκινγκ εκτίμησε πως το πείραμα θα αποτύχει.

Και έτσι, πάμε στους άλλους διαφωνούντες: τoυς παπάδες και τους Πάπες. Τα επιχειρήματα της Εκκλησίας; Η Εκκλησία λοιπόν παραθέτει το εξής μελετημένο και βαθυστόχαστο επιχείρημα, κατόπιν εξαντλητικής σκέψης και ενδελεχούς ανάλυσης:
θα έρθει το "τέλος του κόσμου"...

Ξέρετε τώρα...ακριβώς όπως στην ταινία με τον Άρνολντ "Μπιφτέκι" Σουαρτζενέγκερ (πρέπει να το λέμε με αμερικάνικη προφορά γιατί το παιδί είναι πλέον Αμερικάνος), μόνο που στην βερσιόν CERN:

1) ο Άρνι προσφέροντας τις υπηρεσίες του για την υπεράσπιση του ανθρώπινου γένους δεν πηδάει κάποια κοπελιά που την γκάστρωσε ο "Εξαποδώ" με σκοπό την καταστροφή του σύμπαντος, αλλά κάνει κάτι άλλο εξίσου σημαντικό για την σωτηρία της ανθρωπότητας, όπως το να είναι κυβερνήτης της ένδοξης Καλιφόρνιας...

2) Η ανθρωπότητα δεν καταστρέφεται από τον σατανικό Διάβολο που τα διαλύει όλα με πυρκαγιές και καταποντισμούς αλλά από τους επίσης διαβολικούς επιστήμονες που επίσης θα τα διαλύσουν όλα, απλώς αυτοί θα χρησιμοποιήσουν κυκλικούς επιταχυντές σωματιδίων (που ακούγεται όπως και να το κάνουμε πιο εντυπωσιακό και επιβλητικό ως όπλο μαζικής καταστροφής).

Βεβαίως οι κύριοι της Εκκλησίας έχουν ξαναπαρουσίασει τέτοιες υστερικές συμπεριφορές στο παρελθόν, με πιο χαρακτηριστική-νομίζω- την περίπτωση του Χάρι Πότερ που τον είχαν βγάλει "ήρωα των σατανάδων" που προσπαθεί "να προσηλυτίσει παιδιά στον σατανισμό και στην μαύρη μαγεία" και μάλιστα σε κάποιες χώρες είχαν διοργανωθεί πορείες και διαδηλώσεις για το θέμα! (είδες τι σκέφτεται ο κόσμος για να χάσει μάθημα;) Εγώ πάντως αναγνώστες του Χάρι Πότερ που να διοργανώνουν τελετές με πεντάλφες και να σφάζουν κοκόρια στην πανσέληνο δεν έχω δει...


Μεταξύ σοβαρού κι αστείου δε, κάποιοι ιερωμένοι Καθολικοί ισχυρίστηκαν πως ένας ακόμη λόγος για να φοβόμαστε για το πείραμα είναι επειδή οι υπεύθυνο της όλης διαδικασίας είναι το CERN που παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στο "αντιχριστιανικό" βιβλίο "Illuminati" (!) του διάσημου συγγραφέα Νταν Μπράουν....


Αλλά βέβαια αν τυχόν το CERN αποδείξει με αυτό το πείραμα μετά από τρία χρόνια (το πείραμα τελειώνει το 2010) τον τρόπο δημιουργίας του σύμπαντος, οι απανταχού αξιωματούχοι της Εκκλησίας πιθανόν θα αντιμετωπίσουν από το Ποίμνιο μεγάλη αμφισβήτηση γιατί -ως γνωστόν- έχει εδραιωθεί η αντίληψη πως Θρησκεία και Επιστήμη είναι ανταγωνιστικές. Εγώ πάλι, με την ταπεινή μου φωνή, λέω πως στην πραγματικότητα Εκκλησία και Επιστήμη είναι ανταγωνιστικές κι όλα τα άλλα είναι κουραφέξαλα (ή μαλ...κίες, αν προτιμάτε).


ΥΓ. Αφορμή για αυτό το άρθρο ήταν η εξής είδηση:
"Μια κοπέλα στην Ινδία αυτοκτόνησε τρομοκρατημένη από τα αποτελέσματα που μπορεί να είχε το πείραμα του CERN. Τα ινδικά ΜΜΕ δημιούργησαν κλίμα φόβου, κάνοντας λόγο για μια τεράστια μηχανή μαζικής καταστροφής. Η 16χρονη Χάγια ήταν αγχωμένη και ρωτούσε συνεχώς εάν το πείραμα αυτό θα σημάνει το τέλος του κόσμου". Τα συμπεράσματα δικά σας...

7 σχόλια:

argy είπε...

τι να πούμε πια...κάτω η σθντηρητική,υπερβολική και υστερικιά Εκκλησία...τίποτα ν μην κάνουμε δηλαδή πια?ν αφήσουμε τ πειράματα η ανθρωπότητα και ν τ γυρίσουμε στις προσευχές?

jk in your life είπε...

ΩΡΑΙΟ ΤΟ ΜΠΛΟΚ ΣΟΥ ΤΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΙΟ ΜΙΚΡΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΑΥΤΟ ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΝΕ ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΜΠΛΟΚ

Unknown είπε...

Θενκς παλικαρι. Εγω ειμαι σιγουρος οτι ξερουν τι κανουν. Τι στο διαολο τόσα εκατομυρια δολλάρια ξοδεύτηκαν γι' αυτο το πείραμα!

Unknown είπε...

Παιδιά δεν το γνώριζα αυτό για την κοπέλα από την Ινδία,τρομερό....
ήξερα όλες τις λεπτομέρειες σχετικά με το CERN,αλλά αυτό που έθιξε ο Πασχάλης με άφησε άφωνο...

Anyparktos είπε...

ante re pou xa8ikate eseis?? - oyte egv to xera..ontws fovero..

Tina είπε...

Η Εκκλησία πάντα συγκρούεται με την επιστήμη. Ίσως γιατί φοβούνται πως αν ανακαλυφθούν τα γεγονότα πάψουμε να πιστεύουμε ότι όλα ήταν έργο Θεού... Ελπίζω οι επιστήμονες να ξέρουν τι κάνουν και να μη βρεθούμε... lost in space!!!

geo είπε...

Εννοειται πως ξερουν τι κανουν......αλιμονο

 

blogger templates | Make Money Online